Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Betegségek A-tól Z-ig linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Betegségek A-tól Z-ig képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: betegsegek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 72 db
Agyrázkódás

Agyrázkódás

Mik az agyrázkódás jelei? Hajnalban kocsival balesetünk volt,és bevertem a fejem,és azóta nem vagyok a legjobb állapotban,néha megszédülök,meg néha hányingerem van,és persze fáj a fejem(3 helyen vertem be)...lehetnek ezek az agyrázkódás jelei?

Allergia

Allergia

Amennyiben az allergia megkeseríti életét, most tehet ellene. Jelenleg a lakosság 10-15%-át érintik az allergiás betegségek. Az allergia sikeres kezelésének titka, hogy a kezelés nem csak a kínzó tünetek elmulasztása a cél, tüneteket mutató ember általános egészségi állapotát is segítjük helyreállítani. Könnyítse meg mindennapjait Ön is.

Allergia cikkek

Allergia cikkek

Allergia cikkek, információk, tanácsok és fórum. Az oldalon érdekes allergia témákat boncolgatunk, mely téma köré egy egész közösséget építettünk. A látogatók cikkeket tudnak beküldeni különböző allergia témákban. Szeretettel várunk minden kedves olvasót és írót egyaránt az oldalunkon. Légy tagja a közösségüknek!

Aranyér

Aranyér

Mi az aranyér? Az aranyér egy megduzzadt vérér, a végbélnyílásnál és a végbél alsó részén. Nyomás hatására kitágul, hasonlóan a lábban található visszerekhez. Az aranyér korunk egyik civilizációs betegsége. 50 éves korára átlagosan minden második ember megtapasztalja az aranyér okozta fájdalmakat. A férfiak veszélyeztetettebbek, a betegség leggyakrabban 45 és 65 éves kor között alakul ki. Ugyanakkor terhes nőknél is nagyon gyakori. A szülés jelentős igénybevételt jelent az erek számára, ekkor is kialakulhat valamilyen fokú kóros elváltozás a végbél vérerében.

Baba-mama egészség

Baba-mama egészség

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) is egyértelműen azt ajánlja, hogy a gyermek egyéves koráig az anyatej legyen a fő táplálék, és a szoptatás lehetőleg kétéves korig tartson. Ennek az oka, hogy a gyermek immunrendszere a második életév során teljesedik ki. Kétéves kor előtt csak az anyatejben lévő védőanyagok és gyulladáscsökkentő faktorok segítségével tud hatékonyan működni. Ezen kívül a szoptatás lehetővé teszi a jó anya-gyermek kapcsolat kialakulását. Nagy jelentőséggel bír érzelmi nehézségek okozta sérülések gyógyításában, támogatja az anyaságukban bizonytalan kismamákat.

Hirdetés
Bárányhimlő

Bárányhimlő

Az oldalon az érdeklődők felvilágosítást kaphatnak a bárányhimlő fertőzésről, tüneteiről, gyógymódjáról és a megelőzéséről, mely elsősorban védőoltással lehetséges. A fentieken kívül orvosi tanácsokat kaphatnak, megtörtént, tanulságos esetekről olvashatnak, online tanácsadást is igénybe vehetnek az aggódó szülők.

Basedow-kór

Basedow-kór

Ez is történt. A következő orvos akihez elmentem, még nem a specialista, megnézte a véreredményeimet, meghallgatta szívemet - ami mindig is gyanúsan sokat vert, 110-et percenként ülő helyzetben - és beutalt egy szcintigráfiai vizsgálatra, valamint felírt 10 mg-os Propranolol-t is ami a szívfrekvenciámat volt hivatott lassítani. Egy nappal az ultrahang előtt bevetettek velem egy radioizotópot tartalmazó pirulát, ami elszínezve a pajzsmirigyet lehetővé teszi tényleges méretének megallapítását. Mint utólag kiderült, az enyém 80 grammos volt. A vizsgálat maga fél óráig tartott, és abból állt, hogy mozdulatlanul kellett feküdnöm egy hatalmas gép alatt ami fotókat készített a pajzsmirigyemről 10 percig balra nézve, 10-ig előre, majd 10-ig jobbra. Tehát ez a része is fajdalommentesen zajlott. Nagy megkönnyebbülésemre eddig még nem volt szó sem a rákosság lehetőségéről, amit én persze nyilvánvalónak tartottam magamban. Amilyen szerencsém van...Akkor aztán műtét, kemoterápia, meg persze meg is halhatok. Most már tudom, hogy ez butaság volt, de hát mindig a legrosszabbra gondol az ember amikor ismeretlen betegséggel áll szemben.

Bőrbetegségek,- nemibetegségek kezelése

Bőrbetegségek,- nemibetegségek kezelése

A bőr nemcsak védőréteg, hanem az emberi test kiválasztó rendszere is. Ezért a bőr betegsége és az egyén közérzete kölcsönösen hatnak egymásra. A bőrtünetek szinte mindig a szervezet működési zavaraira hívják fel a figyelmet! Nem mindig a bőr egyfajta szépséghibájára kell gondolnunk. Ezeknek a tüneteknek felismerésére és kezelésére adunk segítséget bőrgyógyászati magánrendelőinkben. Nálunk rendelő orvosaink magas szakmai színvonalat képviselnek, hosszú klinikai-és oktatói gyakorlatukkal, tudományos felkészültségükkel egyetemben végzik munkájukat.

Bőrfarkas

Bőrfarkas

Egyensúlyban tartható, de nem gyógyítható jelenleg. Kisebb-nagyobb tünetekkel mindig jelzi, hogy jelen van. Nem beszélve a kezdeti steroid túladagolás miatti csontritkulásból kialakult fájdalmas szövődményekről.

Hirdetés
Bulimia

Bulimia

A bulimia nervosa (rövid nevén bulimia) fiatal kórképnek számít, hiszen csak két évtizede vált hivatalos betegségegységgé - korábban az anorexia tüneteinek tartották a bulimiás jelenségeket: a falási rohamokat, önhánytatást.

Candida

Candida

A Candida albicans a széles körben elterjedt "Candida" sarjadzó gombák osztályának a leggyakoribb faja. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. Különböző változatai ismertek, a candida gombatörzsek nem mind lehetnek jelen testünkben, de akár már születéskor is bekerülhetnek szervezetünkbe (például csecsemőkori szájpenész). A bél hasznos baktériumflórája (immunrendszerünk részét is képezi) szabályozza a bélben letelepedett gombák szaporodását, de ha az károsodást szenved, vagy megsemmisül, akkor a bélben lévő élesztőgomba elszaporodik, elözönli a szervezetet (száj, garat, illetve a nemi szervek nyálkahártyája). Normális esetben ezek a jótékony baktériumokkal együtt az említett szervek normál flóráját alkotják, amely elengedhetetlenül szükséges az adott szervrendszer kifogástalan működéséhez.

Chlamydia

Chlamydia

Mit kell tudni róla? A chlamydia a legelterjedtebb, gyógyítható, nemi úton terjedő betegség. Sokszor semmilyen tünet nem utal a jelenlétére - hacsak valamilyen szövődmény kapcsán fel nem merül a gyanú. Ilyenkor azonban már túl késő lehet a szövetkárosodás folyamatának megállítására. Néhány nőnél a fertőzés érintheti a petevezetékeket, amelyeken át a pete a méhbe jut. Emiatt a vezeték beszűkülhet, akár teljes mértékű elzáródás is lehetséges. Chlamydia fertőzés a női meddőség egyik lehetséges előidézője. Amennyiben a petevezeték-elzáródás már kialakult, nem valósulhat meg teherbeesés természetes módon. Ilyenkor szóba jöhet a művi megtermékenyítés, amely csupán a jelentkezők 20 százalékánál vezet eredményre.A fertőzés következtében sérült petevezetővel élő nők teherbe eshetnek ugyan, azonban fokozott a kockázat áll fenn a méhen kívüli terhesség vonatkozásában. Az embrió a vezetékben tapad meg, és ott fejlődik addig, amíg a vezető szét nem reped. Ez erős vérzéssel, nagy fájdalommal jár. Ennek bekövetkeztével életveszélyes állapot áll elő. A fertőzés néha alhasi fájdalmat okoz, amit számos alkalommal más betegség tünetének vélnek.

Ciszta

Ciszta

A ciszta kötőszövetes tokkal körülvett, folyadékkal (víz, vér, váladék, vizelet, emésztőnedv) vagy gázzal töltött, kóros, zsákszerű testüreg, melyet tömlő-nek is neveznek. A görög kystis = hólyag, tömlő szóból származik. A ciszták daganatra hasonlító elváltozások a test különböző részein. Nagyon sok típusuk van. Általában jóindulatúak (benignus), ritkábban rosszindulatúak (malignus). Ciszták leggyakrabban bőrön és a nemi szervekben keletkeznek.

Crohn

Crohn

Crohn betegség Mit jelent az IBD? IBD (inflammatory bowel diseas): ismeretlen eredetű gyulladásos bélbetegség Mi a Crohn betegség? A gyomor-bél csatorna ismeretlen eredetű gyulladásos betegsége, amely elsősorban a vékonybél alsó részét (ileum) és a vastagbelet érinti, de az emésztő traktus bármely részében előfordulhat. A betegség általában a fiatal korban jelentkezik és évekig - évtizedekig tart. A betegség alatt kiújulások (relapszusok) és megnyugvások (remissziók) jelentkeznek. A Crohn betegségre jellemző a sürgető hasmenés, amely alkalmanként vért is tartalmaz. A görcsös hasi fájdalom szűkületet, a társuló láz tályog jelenlétét, végbéltáji sipoly vagy repedés jele lehet. Mi jellemző a Crohn betegségre? Étvágytalanság és súlycsökkenés előfordulhat. A tünetek intenzitása az enyhétől a súlyosig terjedhet. Az ebben a betegségben szenvedő emberek aktív és produktív életet élnek. A Crohn betegség krónikus betegség, a kiváltó okát nem ismerjük. A jelenleg alkalmazott gyógyszerek mérséklik a tüneteket, de nem nyújtanak gyógyulást.

Csontritkulás

Csontritkulás

A csontritkulásnak nevezett állapotban a bontó és építő szakaszok közötti összhang felbomlik és ennek következtében a csontokat alkotó szerves és szervetlen alkotórészek azonos arányban csökkennek. Ezzel csökken a csontok ásványianyag-tartalma és rugalmassága is. Mikroszkópos vizsgálatokkal kimutatták, hogy a csontokat felépítő csontgerendák vastagsága lecsökken és a gerendák közötti távolság megnő. Súlyos következményként csonttörések jönnek létre. Csontritkulás esetén a csontszövet szerkezete kórosan megváltozik. Egészséges felnött szervezetben a csontépítö és -lebontó folyamatok állandó egyensúlyban vannak, melyek következtében a csontok tömege és szerkezete változatlan marad. A csontszövet saját sejtjeit csontépítö és csontlebontásban részt vevö óriássejtek alkotják, míg a sejtek közötti állomány szerves és szervetlen részre tagolódik.

Csukamájolaj.hu

Csukamájolaj.hu

A csukamájolajban lévő A-vitamin nemcsak a szem egészségének javításában, de az emésztőrendszerben is érezteti pozitív hatásait. Fontos szerepe van a bélrendszer nyálkahártyájának megóvásában, hiánya megakadályozhatja a létfontosságú tápanyagok felszívódását. A csukamájolaj kapszula napi rendszeres fogyasztásával amellett, hogy megkönnyíthetjük az emésztésünket, védhetjük magunkat a fertőzésektől, kezelhetjük a gyulladásokat, csökkenthetjük a magas vérnyomást és koleszterinszitnet is. A vizsgálatok kimutatták, hogy omega-3 zsírtartalma révén jelentősen csökkenti a szklerózis multiplex kockázatát, valamint enyhíti a depresszió tüneteit.

Daganatok

Daganatok

A daganat fogalma: A daganat a sejtek kóros szaporodása és korlátlan burjánzása révén kialakult rendellenes szövetszaporulat. A rosszindulatú daganatra jellemző, hogy a környező szöveteket elpusztítja, a véráramba jutva áttéteket képez, és gyakran kiújul.

Tuti menü